Kävijöille

Markkina-aika on
lauantaina 11.9.2021 klo 9-17 ja
sunnuntaina 12.9.2021 klo 9-15.

Rautalammin Pestuumarkkinoita on järjestetty vuodesta 1821, eli tänä vuonna on kyseessä jo 200. vuosi! Markkinoita vietetään perinteisesti syyskuun toisena viikonloppuna.

Sään suosiessa markkinavieraita on viime vuosina ollut jopa yli 15 000. Perinteinen kaupankäynti, markkinatunnelma sekä monipuolinen oheisohjelma kiinnostaa kävijöitä, ja niin nykyiset kuin jo muualle muuttaneet entiset rautalampilaiset kokevat markkinaviikonlopun tärkeäksi kohtaamisen paikaksi. Markkinaraittia värittääkin iloiset jälleennäkemiset ja kuulumisten vaihtamisen puheensorina!

Pestuumarkkinoiden nimi juontaa juurensa entisajan syysmarkkinoista, joissa pestattiin eli palkattiin uutta palvelusväkeä maatilojen rivistöihin. Lue lisää mielenkiintoisesta historiasta täältä.

 

Pukeudu vanhaan asuun ja voita lahjakortti. Ilmoittautuminen on tapahtuman infossa.

Pestuumarkkinoiden yhteydessä oheistapahtumana järjestetään myös Rompetori, josta on perinteisesti vastannut Sisä-Savon Mobilistit ry.

Teemme Pestuumarkkinoiden juhlavuotta positiivisella draivilla ja optimistisella otteella tuoden jotain uutta mutta säilyttäen myös vanhaa ja tuttua. Pestuumarkkinoiden juhlavuoden ohjelman näet Ohjelma-sivulla.

 

Pestuumarkkinoiden aluekartta 2021
TAPAHTUMA-ALUE

Markkina-alue sijoittuu Rautalammin kuntakeskukseen Mäkitien, Satakielistentien, Urheilijantien ja Toritien alueille. Oheistapahtumia on myös muualla Rautalammilla. 

INFO

Tapahtuman infoteltta on pääportilla, Mäkitie 1. 
Myynnissä on Pestuumarkkinat -tukituotteita sekä Rautalampi-tuotteita.

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla! Käteismaksu 2 €, tuotto lasten ja nuorten toimintaan.

Maksuttomat kaukopysäköinnit Viiluhallilla (Kivisalmentie 731) sekä Rämäkkävuorella (Rämäkkätie 50). Näiden välillä liikkuu maksuton non-stop -bussi, jossa käytämme maskeja ja käsidesiä! Bussikierroksen arvioitu kesto (Rämäkkä-Viiluhalli-Rämäkkä) on noin 20-30 minuuttia liikenteestä ja matkustajamäärästä riippuen.

Invapysäköinti lähellä pääporttia, Rautalammintie 38.

 

HYGIENIA

Käsidesiä on tarjolla vapaasti käytettäväksi pääportilla sekä alueella. Suosittelemme vahvasti käyttämään maskeja! Unohtuneen maskin sijalle saa hakea kertakäyttömaskin infoteltasta. Pyri pitämään turvaväli ja vältä tavaroiden sekä kasvojen turhaa koskettelua.

KÄTEISAUTOMAATTI

Kuopiontie 32 (Osuuspankin rakennus). Huomioi jo etukäteen, että kaikilla myyjillä ei välttämättä ole korttimaksumahdollisuutta.

WC

Tapahtuma-alueella useita WC-tiloja ml. Työväentalo sekä Paloaseman sivustalla hiekkakentällä WC-kontti.